Referenties

“Ik heb de korte training over grenzen stellen als een waardevolle ochtend ervaren. Ik vond de sfeer prettig, lekkere warme dekentje, lekkere thee en dadels 🙂 Informeel, ik voelde me veilig in de groep.
Ik heb Elise ervaren als een praktijkvoorbeeld van de training die ze geeft 🙂 Liefdevol, congruent aan zichzelf en stevig als een boom. Bedankt! Ik denk dat ik daar dan ook het meest aan heb gehad, om iemand vóór te zien leven hoe je dat kan doen: en liefdevol zijn én stevig. Confronterend vond ik het besef welke grote invloed mijn kindertijd heeft op mijn rol als ouder.”
Moeder van zoon (2) en dochter (4)

‘Wat een fijne workshop! Met veel inzichten die ik graag tien jaar geleden al had gehad! Een aanrader voor iedere ouder of ouder in spe. Een goede sfeer, fijne begeleiding en veel herkenning.”
Linsy Hellegers, moeder van zoon (7) en dochter (9)

‘Ik vond ‘Vreugdevol Ouderschap’ een zeer bijzondere ervaring. Intens, confronterend, erg waardevol en mooi. In verbinding staan met mezelf en vanuit de verbinding naar je kinderen, je partner, je familie, je vrienden, je werk, kortom je leven. Bijzonder, leerzaam en een mooie ervaring voor iedereen.’
Jolanda, moeder van 2 zonen (6 & 8) en een dochter (10)

“Wat een fijne en leerzame ochtend, waar voor ieder de ruimte is om zijn/haar persoonlijke ervaringen te delen en bekijken. De verschillende oefeningen maakten voor mij erg inzichtelijk waar mijn focus op zou moeten liggen. Dankjewel Elise!’
Marloes, moeder van dochter (3)

“De korte training over grenzen stellen begon al prettig doordat andere deelnemers over herkenbare dingen spreken. Ik neem veel mee, maar voral dingen waar ik mee aan de slag wil. Dus dat zijn beginnetjes. Bij mij ligt het aandachtspunt vooral bij bewust ermee bezig zijn i.p.v. achter de feiten aanhollen.”
Vader van zoon (7)

Voor mij wat het prachtig om fysiek te ervaren hoe mijn partner en ik de rol van zowel ouder als kind konden voelen. Wat daarin aandacht behoeft om krachtiger/steviger te mogen worden, zodat onze kinderen het ‘ouder-zijn’ van ons op een mooie liefdevolle manier kunnen ervaren, maar vooral ook duidelijk, stabiel, veilig!
Het fysieke voelen daarvan zal bepaalde momenten van deze ochtend in mij laten beklijven.’
Anita Noordhoff, moeder van 3 kinderen (18, 16 en 14 jaar)

‘In de workshop-serie ‘Vreugdevol Ouderschap’ heb ik 4 ochtenden de tijd voor mezelf gehad om bezig te zijn met mijn (voorbeeld)rol als mama voor mijn dochters. Als ik lekker in mijn vel zit dan is het opvoeden veel relaxter en kunnen we allemaal meer genieten van de momenten samen. Vooral de metafoor over de wolken en de zon bracht met het inzicht dat ‘slechte’ momenten als wolken verdwijnen als je ze alleen maar aanschouwt en de zon altijd weer terug komt. Dat inzicht neem ik mee in het dagelijkse leven. Ik ben Elise dankbaar voor de rustmomenten die ze me heeft gegeven…’
Suzanne Coppen, moeder van 2 dochters (8 & 9 jaar)

‘De sfeer waarin je dingen met elkaar kunt delen voelt heel veilig en fijn. Alles is bespreekbaar. Met name het delen van ervaringen, contact maken met elkaar neem ik mee in mijn dagelijks leven. Het is fijn om buiten de waan van de dag te reflecteren, voelen over zulke belangrijke dingen als wat voor ouder je bent en wat belangrijk is in het contact met je kinderen. Het heeft me geïnspireerd om dingen anders te gaan/willen doen!’
Shirley Oomens, moeder van Hanna (6) en Mika (2)

“De workshop Vreugdevol Ouderschap heeft me veel bevestiging gegeven. Als ambulant hulpverlener en als moeder, heb ik dagelijks met kinderen en hun ouders te maken. Iedere situatie is uniek, maar emoties en behoeften zijn universeel, dat weet ik nu zeker!
De workshop heeft me helder doen inzien wat de waarde is van zelfzorg, vóórleven, aandachtig luisteren (ook naar mezelf) en emoties laten bij wie ze horen. De vorm van de workshop vond ik even wennen (op yogamatjes) maar ik bemerkte dat ik hierdoor juíst de informatie en inzichten beter tot me kon laten doordringen.
Elise voelde voor mij meteen als een heel vertrouwd persoon en deskundig bovendien; heel prettig! Maar ook de openheid van de andere moeders droegen bij aan de fijne sfeer.
Wat ik heb meegenomen naar mijn dagelijkse thuissituatie is dat ik me écht besef dat ikzelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen welbevinden! En laat dit nu ook nog eens de beste opvoedtip zijn die er bestaat!
Elise, bedankt!”
Esther, moeder van 2 zoons (11 en 13 jaar), ambulant thuisbegeleider bij www.gobegeleiding.nl

‘Ik heb me ingeschreven voor Vreugdevol Ouderschap in de hoop mijn kinderen soms beter te leren begrijpen. Waarom tonen ze bepaalde emoties op bepaalde momenten en hoe reageer ik daar dan op? Door de rollenspellen die we deden heb ik daar zeker zicht op gekregen en heb ik tips meegenomen naar huis. Daarnaast was de aanvulling van theorie en de ervaringen van de anderen een waardevolle toevoeging. Fijn om herkenning te zien. Ik kan deze workshop-serie aan iedereen aanbevelen, ook als thuis alles op rolletjes hebt lopen. Ik ga dan ook zeker kijken naar deelname aan een mogelijke vervolg-dagen!’
Cathelijn, moeder van zoon (7) en dochter (5)

Door mijn partner Janneke werd ik in contact gebracht met Vreugdevol Ouderschap van Elise. Op een zachte en speelse manier weet Elise je mee te nemen op reis binnen jezelf en binnenin de leefwereld van je kind. Het heeft mij een tool gebracht hoe ik mijn jongste dochter Noor (5) kan bereiken wanneer ze boos of verdrietig is.
Bedankt voor de mooie inzichten Elise!!’
Luc Vanwelde, vader van Noor (5)

‘Elise laat op een respectvolle en liefdevolle wijze zien dat het gedrag van je kind bij jezelf begint. Hoe je eigen (ont)spanning de sfeer bepaald van je relatie.’
Janneke (38), moeder van Jerre (7)

‘Wat een fijne workshop! Ik vond het erg prettig om 4 ochtenden te focussen op het ouderschap in al zijn facetten. Er heerste een prettige, vertrouwelijke sfeer. Ook vond ik het heel aangenaam om ervaringen uit te wisselen met andere ouders, die vaak in hetzelfde schuitje bleken te zitten. Een aanrader voor iedere ouder!
Moeder (37) van drie kinderen (van 8,4 en 1 jaar)

‘De workshop-serie Meesterlijk Moederschap is mij ontzettend goed bevallen. Naast het feit dat het heel fijn is om met een klein gevarieerd gezelschap deze vier dagen in te vullen, is Elise een erg fijne begeleider hierin. Het heeft mij een aantal inzichten opgeleverd, waaronder het feit dat ik mijn zoon graag wil ‘sussen’ wanneer hij boos is, omdat ik eigenlijk mezelf wil sussen. Ik weet me soms geen raad met mijn gevoel en wil daarom het zijne stilleggen zodat ik ‘rust’ heb. Mijn zoon is overduidelijk mijn spiegel, ik bij zijn leider en mag hem ‘verzorgen’. Volle emmers en momenten van rust, je emmer leegmaken, tijd voor jezelf en aandacht voor je gevoel. Teveel om op te noemen, maar zeker een aanrader voor iedereen die zich wil ontwikkelen, zichzelf en haar kind(eren) beter wil begrijpen.
Gun jezelf deze tijd, geniet en leer ervan. Waardevol!
Bij mij is er veel geprikkeld en nu wil ik daarmee verder, praktisch aan de slag!
Bedankt Elise, voor je rust, je energie, je inzichten, je tijd en enthousiasme!’
Manon (36), moeder van Tijn (7) en Lola (6)

‘Elise weet op vriendelijke, respectvolle, bewuste en charismatische wijze moeders uit te nodigen pijnpunten en potentiële bloeigebieden te verkennen en uit te diepen om op die manier als mens, vrouw en moeder kansrijker in contact te treden en relaties te onderhouden met jezelf, je kinderen en je partner’
Moeder (37) van zoon (8) en dochter (4)

‘Wat mij opviel is de warmte van de groep. De veiligheid die er in zit. Ik mag mijzelf zijn als mij en als moeder.
Wat het meeste indruk heeft gemaakt is de liefdesbrief aan mijzelf. Waarin ik durfde te schrijven hoe trots ik ben en hoeveel ik van mijzelf en mijn kind hou! Met liefde denk ik hieraan terug en de ‘kado’s’ die het mij gegeven heeft.’
Groetjes, Janneke (33), moeder van Lotte (5)

‘De workshopserie Meesterlijk Moederschap heeft voor mij betekend dat ik vooral mezelf ben tegengekomen. Ik heb mezelf steeds beter leren kennen en heb aan mezelf kunnen werken, waardoor ik mezelf écht een betere moeder vind voor m’n zoontje. Ik merk dat als ik echt af en toe tijd voor mezelf neem en niet mijn emmer laat overstromen, dat dit zijn weerslag heeft op mijn zoon. Wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt is de oefening om je grenzen te stellen en bewaken. Ik voelde me heel krachtig toen ik eenmaal durfde om écht mijn grens aan te geven. Ik stond van mezelf te kijken en dit wil ik dan ook in het dagelijkse leven doorzetten. Ik vind dit echt een hele goede workshop, als je het als mama zijnde even niet meer weet.
Patricia Gieling (29), moeder van zoontje (3)

“Wat heb ik de afgelopen weken veel van je geleerd zeg! Je hebt me ‘aangestoken’ met jouw enthousiasme, liefde en respect voor kinderen. Wat je ons geleerd en verteld hebt tijdens de workshop-serie Huilen Boos Ruzie heeft diepe indruk op me gemaakt. Daardoor blijft het hangen en zal ik er in de toekomst veel profijt van hebben tijdens mijn werk met kinderen en hun ouders.
Degenen die deze website bekijken en nog twijfelen kan ik deze workshop van harte aanbevelen. Elise geeft je een kijkje in de wereld van het kind, wat ertoe bijdraagt dat kinderen en volwassenen elkaar beter gaan begrijpen en opvoeden/begeleiden een beetje gemakkelijker wordt. Elise bedankt en ga zo door! Want mede dankzij jou voelen kinderen zich begrepen en daardoor gelukkiger!”
Sylvia Robben

“Door de workshop Huilen Boos Ruzie is me duidelijk geworden dat het belangrijk is vooral te kijken naar mijn eigen emoties en gedrag. Hierdoor kan ik er beter zijn voor mijn kinderen. Eén van de belangrijkste boodschappen die ik van Elise kreeg was voor mij dat een volwassene een kind het gevoel moet geven om er te mogen zijn en het te respecteren zoals het is. Mijn dochter heeft nu minder driftbuien en zit lekkerder in haar vel. Door in de rol van een kind te kruipen, besefte ik meer wat voor invloed uitspraken van een ouder op een kind hebben.”
Moeder van dochter (6) en zoon (9)

“De fijne positieve en enthousiaste wijze van begeleiding door Elise heeft me geholpen om anders te kijken. Uitleg en ervaringen met anderen delen heeft me geholpen meer inzicht te krijgen in huilen, boos zijn en ruzie, waardoor ik er anders mee kan gaan.”
Vader (43) van zoon (11)

“Ik ben in de huid van mijn dochtertje gekropen in een rollenspel en heb ervaren welke aanpak binnenkomt. Ik heb het inzicht verkregen dat het juist (?!) niet extra zeer doet als je verlies/pijn/teleurstelling bij de ander benoemt!”
Moeder (46) van dochter (5)

“De workshop heeft me bewuster gemaakt van mijn omgang met mijn kinderen, van hun behoeftes en van mijn reacties op hun gedrag. Ik bekijk ‘lastig gedrag’ zoals huilbuien of woede-aanvallen nu anders, waardoor ik er vaak minder heftig of negatief op kan reageren. Het lukt me vervolgens soms beter om tot de kern van hun gevoelens te komen. En als dat lukt, voelt het alsof ik een stapje dichter bij ze kom. Het is alsof ze dan een zucht van verlichting slaken omdat ik begrip toon voor hetgene waar het hen om gaat. Deze ervaringen motiveren mij op deze weg door te gaan; ik begin net en ben nog lang niet uitgeleerd.”
Moeder van zoon (7) en dochter (5)

“Ik vond de Huilen Boos Ruzie een erg leerzame workshop doordat je samen met andere ouders ervaringen uitwisselt. De inzichten en tips die Elise aanreikt hebben ervoor gezorgd dat ik mijn zoon beter begrijp en met bepaalde situaties beter om kan gaan.”
Gerald (38), vader van zoon

“Elise zette een fijne, uitnodigende, veilige sfeer neer. Ik heb de workshop als informatief en inspirerend ervaren. Door de oefeningen in wisselende groepssamenstelling speelde de workshop mooi in op persoonlijke thematiek. Daardoor bleef het niet aan de oppervlakte of op het gebied van algemene informatie. De workshop had voor mij persoonlijk echt een meerwaarde, ik leerde kijken naar mijn eigen plaats in de gevoelswereld. Mooi!”
Moeder (35) van zoon (3)

“De workshop Huilen Boos Ruzie van Elise heeft me meer bewust gemaakt van hoe ik soms omging met de kinderen. Hoe kan ik er zo goed mogelijk aan bijdragen hen te ondersteunen op hun weg naar zelfstandigheid, eigenheid, zelfvertrouwen? Ik wil graag dat ze lekker in hun vel zitten en positief in het leven staan, naar zichzelf en anderen, maar ik zette vaak vraagtekens bij de weg die ik koos. Ik wist het vaak niet of voelde me gefrustreerd over wat ik deed. Ik wilde het anders, maar hoe? Elise geeft geen pasklare oplossingen, maar ik voel me beter uitgerust voor deze mooie en moeilijke taak. Ik voel meer basis en meer zelfvertrouwen in de omgang met de kinderen en zie mezelf vaker keuzes maken waar iedereen blij mee is. Met dank aan Elise, die me erg heeft geïnspireerd en gestimuleerd. Het waren vier boeiende en ook leuke ochtenden.”
Ellen, tante

“Ik heb de workshop Huilen Boos Ruzie als heel helder en duidelijk ervaren, met nuttige informatie. Het is een goede hulp bij de opvoeding.”
M.B. oma van 3 kleinkinderen

‘Elise heeft een inspirerende workshop gegeven voor ons kinderdagverblijf. Ze wist ons op een boeiende interactieve manier mee te nemen in belevingswereld van het kind. Door haar praktische tips kijken we anders tegen de emotionele buien van onze kinderen aan. Een leuke inspirerende leerzame avond. Een aanrader voor andere kinderdagverblijven.’
Chrisje Wijdeven, kinderdagverblijf Villa Kakelbont

“Ik vond de lezing van Elise Verheul echt heel interessant en werd er helemaal vrolijk van. Ik heb er veel van geleerd en ook ideeën opgedaan om zelf bij mijn eigen kinderen toe te passen. Ik merk nu ook dat ik veel minder snel boos word. Ik ben erg nieuwsgierig naar je workshops!”
LvdM

“Als eerstejaars psychologiestudente heb ik een lezing bijgewoond van Elise Verheul. Toen Elise begon te praten was meteen duidelijk dat ze haar vak en kinderen in het geheel ontzettend leuk vindt.
Elise was heel open, vertelde niet alleen wat voor problemen de kinderen hebben, voorbeelden en psychologische theorieën, maar ook over zichzelf, zodat ze niet de onbereikbare psycholoog was, maar iemand, die precies die baan heeft gevonden, die bij haar past. Dat heeft me meteen ‘meegesleept’.”
JW, studente psychologie

Referenties Kindertherapie & ouderbegeleiding sessies

“Onze beide dochters zijn ieder een tijdje bij jou geweest voor kindertherapie. Ze vonden het altijd helemaal geweldig om bij jou te spelen, bedelden bijna om de volgende keer. Dat kwam niet alleen door alle leuke spelletjes, maar vooral doordat jij helemaal in hun kinderwereld gaat met ze. Ze kunnen helemaal zichzelf zijn, kind zijn en dat is een belangrijke ervaring die zich volgens mij diep verankert in hen. En natuurlijk heb je mij geholpen om dat ook veel meer te doen. Ook als het ‘niet uitkomt’ of op momenten van irritatie. Dat heeft gezorgd voor een andere wisselwerking tussen mij/ons en onze dochters, met meer begrip, genieten, verbondenheid en ontspanning. Heel bijzonder hoe dat bijna sluipenderwijs is veranderd. Dank je wel! En we komen terug als we weer even herinnering nodig hebben ;-)”
Heleen ter Avest (45), moeder van twee dochters (6 en 8)

“Het was heel fijn om iemand te hebben die van buitenaf keek waardoor onze dochter niet lekker in haar vel zat, en wat we daaraan konden doen. We hebben (nog steeds) heel veel aan  het inzicht en de praktische handvaten die je ons gegeven hebt (het gevoel benoemen, de autonomie versterken, humor gebruiken) en hoewel we het af en toe toch vergeten toe te passen, kunnen we het nu meteen terugpakken als we merken dat iets niet lekker loopt.
Het was voor ons in eerste instantie best een stap om te besluiten therapie te doen met onze dochter. Dan heb je toch een beetje het gevoel alsof er officieel ‘iets mis is’ met je kind. Maar wat zijn we blij dat we het gedaan hebben en dat het bij jou was!”
Ouders van dochter (8)

“Wat een angst had mijn kleine man ontwikkeld; angst voor verlies. Hij wilde continu controle houden over alles wat er om hem heen gebeurde en wilde de mensen waar hij van houdt geen moment uit het oog verliezen. Veel verdriet en weinig ontspanning. Gelukkig vond hij bij jou de plaats om zijn angsten te durven delen en te leren hoe hier mee om te gaan. Hij durfde langzaam weer te gaan vertrouwen op dat wat het leven hem te bieden heeft. Bedankt voor de ruimte en handvatten die je hem geboden hebt. Het heeft hem sterker gemaakt en hij rent weer vrolijk en met een stuk minder zorgen door het leven.
Diana, moeder van Mael (9)

“Bij Elise was het altijd heel leuk we gingen allemaal spelletjes doen. De ontspanningsoefeningen waren ook altijd heel fijn om te doen. Ik vind het jammer dat ik weg ben want het was altijd heel fijn om daar te zijn.’
Groetjes, Mikko (11 jaar)

“Elise kan zich inleven in de ouders, maar zeker ook in het kind. Ze legt op erg persoonlijke manier en duidelijk uit waar bepaald gedrag vandaan komt. Daarna samen op zoek naar een aanpak/oplossing. Voor ons werkte dit heel erg fijn. In kleine stapjes pakten we ons probleem aan. Tijdens die kleine stapjes zagen we ook steeds vooruitgang. Een aanmoediging om door te gaan en ook met terugslag om te kunnen gaan. Kortom: een erg persoonlijke aanpak die voor ons, op een fijne manier, het gewenste resultaat op heeft geleverd.”
Ouders van dochter (4)

“Ik ben erg blij dat we stap hebben gezet om met onze dochter naar je toe te gaan. Het is echt heel waardevol. Je hebt haar zoveel laten zien van zichzelf. Ze zit lekker in haar vel en kiest duidelijk voor zichzelf ook al maken haar vriendinnen een andere keuze. Dit vind ik zo mooi en bijzonder. Jij hebt hier een hele grote en belangrijke bijdrage aan geleverd, je hebt haar in ieder geval geholpen met het voelen en het handelen naar wat ze zelf graag wil. Dank je wel.”
Jolanda, moeder van Maaike (11)

‘Lieve Elise,
Voordat ik bij jou kwam was ik vaak boos & negatief. Toen ik bij jou kwam ging alles veel beter! Ik werd vrolijker, aardiger, positiever. Het leukste: ik was niet meer gefrustreerd! Ik heb veel geleerd, dat is maar goed ook! En ik heb erg genoten van de tijd die we samen doorbrachten. Alsnog Heeeeeeeeeel erg bedankt voor de leuke & fijne tijd!  Bedankt!’
Liefs van Alyssa (10)

‘Alyssa was hard voor zichzelf en gefrustreerd. Onder de laag boosheid zat een flinke brok verdriet. Het was enorm verdrietig om haar zo te zien en Elise is met haar aan de slag gegaan. Het lijkt een avontuur waar ze samen ingestapt zijn,  om samen ook als het ware weer thuis te komen.
Na 11 sessies hebben we een dochter terug die haar zachte kant laat zien, die lief is voor zichzelf en de anderen. Geen frustraties meer. Ze zit lekker in haar vel en ze huppelt weer door het leven, wat eigenlijk zo passend voor haar is. In feite kan ze nu weer gewoon dat meisje zijn, die ze eigenlijk altijd al was. Ze was het gewoon kwijt en vond haarzelf weer terug. Met dank aan Elise, die op zeer lieve, warme en kundige wijze, Alyssa zichzelf weer heeft laten herontdekken.’
Maaike (41), moeder van Alyssa (10)

Wij vonden het een bijzondere ervaring om ons samen zo kwetsbaar op te stellen bij jou die ochtend, tijdens het (eenmalige) oudergesprek. Heel mooi om samen, als ouders in een drukke tijd, te ervaren. Dat heeft ons sowieso positieve energie gegeven. Deze energie hebben we meteen omgezet in daden om onze zoon te helpen bij zijn zoektocht naar zijn plaats in het gezin. We zijn allereerst begonnen met knuffelen, omarmen en wat genoot hij daarvan! En wij ook. Zo mooi, om met een klein gebaar zoveel in gang te zetten. Onze zoon is vanaf de dag dat we bij jou zijn geweest, iedere dag een kwartier later naar bed gegaan. In dat kwartier alleen hebben we veel spelletjes gespeeld, dat vindt hij geweldig om te doen en gelezen. Hij geniet ervan en wij ook.
Ik vond het een confronterende ochtend, met name de familie-opstelling. Bijzonder. Fijn dat je ons veel concrete tips gaf en ons het inzicht gaf wat de mogelijkheden waren. Ik kijk erop terug als iets heel bijzonders, voor mezelf, mijn relatie en ons gezin. Dat had ik van tevoren niet kunnen bedenken. Onze zoon is veel minder boos tot nauwelijks boos. We zagen na een week al verschil. Heel erg bedankt voor je hulp, we komen zeker nog een keer terug als we denken hulp nodig te hebben.
Ouders van zoon (7 jaar)

‘Heel erg bedankt voor alle hulp en kracht die jij mij hebt gegeven. Ik heb bij jou echt het gevoel dat ik alles kwijt kan en dit heeft mij echt geholpen. Bedankt.’
Robin (13)

‘De ouder/evaluatiesessies heb ik als zeer prettig ervaren. De uitleg en toelichting van de aanpak was ook voor mij zinvol en bruikbaar. Ik kan me heel goed voorstellen dat Robin jou als een vertrouwenspersoon heeft gezien en ervaren. Iemand waarbij ze zichzelf kon zijn en haar kwetsbare kant kon laten zien.’
Roos (46), moeder van Robin (13)

“Lieve Elise, ik vind het jammer dat ik afscheid moet nemen. Ik vond het heel leuk. Ik vond het vooral leuk dat ik mijn eigen tijd had. Ik vond het heel leuk.”
Jongen (7 jaar)

“Lieve Elise,
na ons meisje al twee jaar therapie te laten volgen ergens anders, dreigde zij toch na enige tijd weer te vervallen in oud gedrag en wij ook. We kwamen bij jou voor haar, maar besloten ouderbegeleiding te doen om te kijken of dat effect had. En dat had het….je hebt door onze gesprekken ons inzichten gegeven hoe we betere, sterkere bruggen naar elkaar konden maken om haar beter te ondersteunen en er meer voor elkaar te zijn.
Jouw warme manier van uitleg geven over gezinssystemen en hoe je zulke gevoelige kinderen het gevoel kan geven geaccepteerd te zijn heeft ons op de goede weg gebracht welke wij nog steeds volgen. Je geeft inzicht zonder op te dringen en zet mensen aan het denken hoe te handelen.
Wij zijn je dankbaar hiervoor!”
Lieve groetjes van Geurt en Thessa

“Lieve Elise,
Ik heb heel erg veel bij jou geleerd, het is altijd heel gezellig! Ik hoop dat ik ooit nog eens terug kom. Ik ga je missen!”
Meisje (12 jaar)

“Het was heel leuk. Want Elise is gewoon heel aardig. Ik vond het ook leuk dat we na alles te hebben besproken dat we dan een spelletje gingen doen. En haar ruimte is ook heel leuk, met allemaal knuffels en spelletjes en allemaal speelgoed en verkleedkleren en kussens en een whiteboard. En het is daar nog leuker dan andere kindertherapieën.”
Isis (10 jaar)

“Ik ben een moeder van een zoon van tien jaar oud. Mijn zoon woont door omstandigheden helaas bij zijn vader. Ik voed hem alleen in het weekend op. Dat ervaar ik als lastig, omdat ik toch redelijk veel mis van zijn ontwikkeling. En omdat hij een andere opvoeding krijgt dan hij van mij zou krijgen, loop ik tegen problemen aan in zo’n weekend. Ik voelde mezelf even klem zitten.
De stap naar Elise was voor mij klein, doordat zij op haar website heel goed duidelijk maakt wat zij belangrijk vindt. Dat sprak me enorm aan. Haar aanpak en gevoel dat zij neer zet, past bij mij als persoon. Al bij de eerste ontmoeting voelde ik een prettig warm gevoel. Je kan persoonlijke vraagstukken uit handen kan geven bij haar.
Ik vind Elise een ster in ‘t neutraal zijn, ze stapte open in mijn situatie. Ze stelde me op mijn gemak, daarnaast stelde ze gerichte vragen waarmee we snel to the point kwamen. Ze heeft me in de twee gesprekken die we met elkaar hadden een aantal tips gegeven die ik in het contact met mijn zoon kan toepassen.
Voorheen twijfelde ik wel eens aan mijn kwaliteiten als moeder, omdat ik de juiste feeling niet leek te krijgen in deze situatie. Nu ik de tips van Elise doorvoer, gaat er een wereld voor mij, maar ook voor mijn zoon open. Zo waardevol!
Ik heb weer vertrouwen gekregen. Nu kan ik het weer zelf! Bedankt Elise, je hebt ons enorm geholpen!”
Moeder van zoon (10)

“Lieve Elise, bedankt dat ik zo lang bij jou mocht spelen en dat ik alles mocht uitkiezen. Eerst was ik veel verdrietig en nu niet meer. Nu voel ik me veel blijer en dat vind ik veel fijner. Ik zal je heel heel veel missen. Bedankt.’
Jongen (8)

Het was echt heel gezellig, ik het het erg naar mijn zin gehad. Het was een gezellige tijd en ik ben niet meer erg lang boos en dat is erg fijn. We hebben samen gespeeld en samen gekletst en nog heel veel andere dingen gedaan. Maar het was een gezellige tijd en ik vind het wel jammer dat het nu afgelopen is.’
Meisje (8 jaar)

“Lieve Elise, superbedankt voor alle nuttige, zinvolle, confronterende, oplossende, geruststellende, begripvolle, prettig én bovenal heel liefdevolle hulp! Je bent een kei!’
Moeder van zoon (11)

“Onze dochter van 8 jaar heeft vijf maanden kindertherapie gevolgd bij Elise. Ze had last van extreme angst voor onweer. Vanaf het eerste moment voelde zij zich begrepen en genoot ze van de aandacht die ze van Elise kreeg. Ze vond het heerlijk dat er iemand was die haar snapte en die haar uitlegde wat ze voelde en waarom. Ze kreeg handreikingen mee om zelfstandig om te kunnen gaan met haar angst en ook met haar gevoeligheid. Ze is sterker geworden en ze heeft een beter beeld van zichzelf gekregen. De extreme angst voor onweer is over, al blijft onweer natuurlijk een spannend fenomeen. Maar onze dochter is nu in staat om er rationeel mee om te kunnen gaan, ze duikt niet meer onder het bed met de wens er niet meer te zijn. Ze ondergaat het en ze is in staat te bedenken dat ze veilig is en dat er niets hoeft te gebeuren.”
Ouders van dochter (8)

“Voor Elise. Dit is de laatste keer dat is erg jammer we hebben veel plezier gehad. Het was echt heel gezellig. Ik heb het erg naar mijn zin gehad. Het was een gezellige tijd en ik ben niet meer erg lang boos. Dat is erg fijn. Wij hebben samen gespeeld en samen gekletst en nog heel veel andere dingen gedaan. Het was een gezellige tijd en ik vind het wel jammer dat dit de laatste keer is.”
Meisje (8)

“Lieve Elise, heel erg bedankt dat je me hebt geholpen met mijn angsten. Ik ben blij dat ik na een paar jaren weer uit kan logeren. Ik heb heerlijk geslapen met mijn knuffelhondje!”
Meisje (9)

“Lieve Elise, dank je wel, sommige dingen zijn onbetaalbaar!”
Moeder van zoon (8)

“Lieve Elise, bedankt dat ik zo lang bij jou mocht spelen en dat ik alles mocht uitkiezen. Eerst was ik veel verdrietig en nu niet meer. Nu voel me veel blijer en dat vind ik veel fijner. Ik zal je heel heel veel missen. Bedankt!”
Jongen (8)

“Mijn dochters emoties werden behoorlijk heftig toen ze naar de kleuterschool ging. Op school ging het goed, maar thuis kwamen er driftbuien en veel opstandigheid uit haar. Zelf was ik net bevallen en had moeite mijn aandacht te verdelen. Dat blijft ook nu lastig, maar Elise heeft mij in 1 gesprek doen beseffen dat ik ten eerste meer ‘in mijn lichaam’ moet zakken. En dat is en blijft lastig als je een planner/doener bent. En, ten tweede dat ik haar emoties, hoe voor mij onbenullig ook, serieus moet nemen. Erkennen. Dat was het woord dat uit het gesprek naar voren kwam. Het was een open gesprek met Elise, ik voelde mij vrij om te spreken en uiteindelijk ging ik met meer vertrouwen weer naar huis. En nu, na een maand val ik elke keer weer terug op het woord erkennen. Daarnaast kreeg ik als ondersteuning literatuur mee. Dat was prettig. Hierdoor kon ik het gesprek mee laten landen.”
K. Broderick, (32), moeder van 3 kinderen (4, 2 en 0)

“Ik ging naar Elise, omdat ik geen idee had wat er om ging in het hoofd van mijn zoon van 10. Ieder gesprek met hem liep op niets uit. Toen ik naar Elise toe ging, hoopte ik stiekem dat zij mij ‘interviewtrucjes’ zou leren, waarmee ik hem beter kon bevragen.
Elise liet me echter inzien dat ik op ‘zijn’ manier met hem in contact moest komen. Bijvoorbeeld door met hem te spelen, belangstelling te tonen voor zijn spel. Ik had nog nooit met hem gespeeld, hij heeft zichzelf altijd prima vermaakt. Thuis gekomen informeerde ik eens bij mijn zoon naar z’n pokemonspelletje. Ik merkte dat hij dat heel leuk vond. De dag daarna nog eens. Ik kijk nu regelmatig mee met zijn computerspelletjes. Niet te geloven wat ik voor deze belangstelling terug krijg!
Dat de oplossing zo simpel is, maakt me aan de ene kant droevig (waarom heb ik dat nooit eerder gedaan) maar aan de andere kant heel blij!”
Moeder van zoon (10 jaar)