Elise Verheul

Kinderen: het kostbaarste wonder van ons leven…

Kinderen symboliseren voor mij het kostbaarste wonder van ons leven, waar ik diep respect voor voel. Mijn liefde voor kinderen heeft ertoe geleid dat ik kindertherapeute en ouderbegeleider ben geworden.

Voor ieder kind (groot en klein) wens ik dat hij/zij zichzelf mag zijn, zodat zijn/haar eigenheid tot volle bloei kan komen!
Meer over mijn visie kun je bekijken in mijn video’s, op mijn blogs en mijn facebookpagina.
In de referenties je lezen hoe anderen mijn werkwijze hebben ervaren.

Specialiteiten

Mijn specialiteit is de wisselwerking tussen ouders en hun kind(eren). Mijn motto daarbij is het gezegde: ‘Verbeter de wereld, begin bij de ouders’. Dit betekent niet dat ouders de schuld krijgen van problemen die hun kinderen kunnen ervaren! Wel ben ik van mening dat ouders hun kinderen kunnen helpen door bereid te zijn naar zichzelf te kijken. Mede daardoor biedt het ouderschap prachtige kansen tot persoonlijke ontwikkeling.
Een andere specialisme is trauma. Ik begeleid graag getraumatiseerde kinderen en hun ouders bij het hervinden van hun oorspronkelijke veerkracht. Hierbij werk ik o.a. met de inzichten en technieken van EMDR en Somatic Experiencing.

Opleidingen & beroepsverenigingen

Ik heb de vierjarige Post-HBO-opleiding Integratieve Kindertherapie gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Ter verdieping op traumahealing volgde ik een opleidingsjaar bij ‘Somatic Experiencing Nederland’.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VvvK (Verening van & voor Kindertherapeuten) en koepelorganisatie RBCZ (HBO-register voor Beroepsbeoefenaren in de Complementaire Zorg).

En ‘last but not least’

In 1976 werd ik geboren. In 2001 ontmoette ik Bob, mijn levenspartner. In 2006 werd onze zoon Mannes geboren en in de zomer van 2014 kwam onze dochter Freya ter wereld.
Ik leef vanuit mijn hart. Zo doe ik ook mijn werk!